11 August

Fapte 7,55-56: Dar Ştefan, plin de Duhul Sfânt, şi-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, şi pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu; şi a zis: „Iată, văd cerurile deschise, şi pe Fiul omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu.”

La auzul acestor lucruri, preoţii şi conducătorii şi-au ieşit din fire de mânie. Ei semănau mai mult cu nişte fiare sălbatice de pradă, decât cu nişte fiinţe omeneşti. S-au năpustit asupra lui Ştefan, scrâşnind din dinţi. El, însă, nu s-a intimidat; se aştepta la asta. Faţa îi era calmă şi strălucea de o lumină îngerească. Nu s-a speriat de preoţii furioşi şi de mulţimea agitată….

Priveliştea din jur s-a şters din faţa ochilor lui; porţile cerului erau întredeschise, iar Ştefan, privind prin ele, a văzut slava curţilor lui Dumnezeu şi pe Domnul Hristos, ca şi când tocmai s-ar fi ridicat de pe tron, gata să-Şi sprijine slujitorul care avea să sufere moarte de martir pentru Numele Său. Când Ştefan a prezentat scena slăvită deschisă înaintea lui, persecutorii lui n-au mai putut îndura. Istoria Mântuirii pag.265-266

This entry was posted in Devoţional. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *